Bezienswaardigheden

Genieten van een lokaal product?

Naast de uitbating van een B&B, exploiteren wij ook een kleinschalige wijngaard. Sinds 2015 zijn wij gestart met de uniek maar dorstlessend idee. Het unieke is dat we als eerste een wijngaard in Lanaken uitbaten met de druiven chardonnay, pinot noir en pinot meunier.

Ontbijten of een leuke picknick mand ?
Contacteer ons voor meer info : info@gellick.be of +32 (0)4 73 28 88 71


Perron brouwt sinds 1994 op kleine schaal bier. Perron brouwt bieren die stuk voor stuk bol staan van smaak. Zijn jarenlange brouwerservaring gecombineerd met de smaakvolle lokale ingredienten proef je direct. Perron brouwt puur natuur, hulpstoffen komen er bij hem niet in. Hij brouwt vier eigen bieren: Saison, Blond, Tripel en Bruin. Hij gebruikt zijn eigen hoptuin -en die uit Poperinge- als inspiratiebron voor speciale eenmalige brouwsels. Klik op het logo voor meer info.

Maastricht verwelkomt je het liefst met open armen. Maar door de genomen maatregelen is dat op dit moment helaas niet mogelijk. Een dagje shoppen, eventjes eten in je favoriete restaurant, het zit er helaas voorlopig niet in. Dankzij de creativiteit van de ondernemers kun je online ook een dagje shoppen in Maastricht. Want de Maastrichtse winkels liggen vol met de mooiste en lekkerste producten. Klik op het logo voor meer info.

Snuif het verleden op in de pas gerenoveerde waterburcht van Pietersheim die tot 1971 eigendom was van de familie de Merode. De 12de eeuwse waterburcht is de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de Heren van Pietersheim. Van het middeleeuwse slot kun je nog de ringvormige weermuren en poorttoren zien. Ook de 16de eeuwse kapelzaal bleef bewaard en werd volledig gerenoveerd. Klik op het logo voor meer info.

De Neanderthalersite in Veldwezelt is een unieke archeologische site. Het is de eerste beschermde archeologische site die voor het publiek ontsloten werd. Je maakt er niet alleen kennis met haar vroegere bewoners, de Neanderthalers. Aan de hand van de geologische opbouw van de wanden kom je meer te weten over ijstijden en evolutie van het klimaat. Klik op het logo voor meer info.

In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom… Het kasteel, de museumkerk , de museumapotheek , distillerie Senden en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terug brengt in de tijd. Ook het Drossaerdhuis, het Poortgebouw, het Gerechtshof,.. zijn de aandacht meer dan waard. Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum. Klik op het logo voor meer info.

Na de sluiting van de mijn van Eisden in 1987 volgden plannen voor een herbestemming van de site zich in snel tempo op. Dankzij lokale actievoerders kon op het nippertje vermeden worden dat alle gebouwen zouden gesloopt worden. Ondertussen is het resterend mijnpatrimonium als monument beschermd: Klik op het logo voor meer info.